Szolgáltatásaink

Sávroló

A sávroló egy olyan textilroló, ahol  fényáteresztő és a sötétebb textil csíkok váltják egymást, aminek köszönhetően könnyedén szabályozhatjuk a beáramló fény mennyiségét. Rengeteg színben és egyedi méretben készülnek, könnyű működtetésük, és modern megjelenésük miatt szobákba, konyhákba, irodákba egyaránt ajánljuk. Szerelhetőségét tekintve rakhatjuk falra, mennyezetre, vagy az ablakra közvetlenül.

Redőnyök

Az elmúlt években egyre melegebbek az évszakok, egyre forróbak a nyarak, mely ellen az emberek különböző árnyékolókkal próbálnak meg védekezni.

Az árnyékolóknak az elhelyezkedésüket tekintve, három fő csoportja van. Vannak a külső, a közbenső, és a belső árnyékolók.

A leghatékonyabban a külső árnyékolókkal lehet védekezni, melyek az épületeken, és a nyílászárókon kívül helyezkednek el, így azok még azelőtt felfogják a hőt, mielőtt az bejutna az épületekbe.

A legelterjedtebb ilyen árnyékoló a redőny. A redőny nem csak hőszigetelésben rendelkezik kiváló tulajdonságokkal, (nyáron 3-4 fokkal hűvösebb, télen ugyanennyivel melegebb), hanem hangszigetelése is kiváló, illetve az idegenek betekintése ellen is védelmet nyújt, és nem utolsó sorban biztonságosabbá teszi otthonát a betörőkkel szemben.

A redőnyök anyaga készülhet műanyagból, (extra szigetelt is), alumíniumból illetve fából.

A redőnyöket többféleképpen lehet elhelyezni, a leggyakoribb az utólagosan elhelyezhető külsőtokos verzió, a kedvező árfekvése miatt, illetve bármilyen típusú nyílászáróra felhelyezhető, és nem kíván előkészületi munkákat, szakmai egyeztetéseket.

Anyagát tekintve a műanyag a leg elterjedtebb.

Új típusú műanyag redőny:

Felső tok anyaga, rozsdamentes fóliázott LINDAB lemez, öntvény alumínium oldalpofával, golyóscsapágyas tengelyezéssel, (150 cm-er szélesség felett horganyzott acél tengellyel) 5 légkamrás 37mm-er magas UV stabil (fehér szín esetén) műanyag lamellával, 22×53-as, keskeny erősített falu REDEX lefutóval, futófelülete szőrkefével bélelve, (mely megakadályozza, hogy szélben zörögjön a redőny) rejtett ütközős záróléccel, lapos gurtnival, belül automata gurtni csévélővel.

A lefutó sínt igény szerint, gumírozottan is lehet kérni, de személyes tapasztalat alapján, a szőrkefe hatékonyabb a zörgés ellen, mert a gumi a hidegben télen megkeményedik, így elveszti a puhaságát, és szélben zörög.

Műanyag redőny esetében, a felső toknak és lefutónak a színe, vagy fehér, vagy barna, a redőny lamella színe többféle is lehet, de a színesek esetében kalkulálni kell a fakulással, illetve a deformálódással.

Komplett gyári német alumínium redőny:

Zárt alumínium tok, szerelőfedéllel ellátva, formáját tekintve, lehet alul csapott ötszögletű, félköríves, vagy negyed köríves, öntvény alumínium oldalpofával, horganyzott céltengellyel, fém golyóscsapággyal, szigetelt arriterezett (oldalelcsúszás-gátló, mely megakadályozza a lamellák egymástól való elmozdulását), 22×53-as extrudált alumínium lefutóval, szőrkefés futófelülettel, extrudált gumírozott alumínium záróléccel, rejtett ütközővel, acélhevederes feltolás gátlóval.

Igény szerint, lock to play merev feltolás gátlóval.

Az alumínium redőny élettartama szinte örökös, és stabilitásából adódóan a széles nyílások lefedésénél sem kell megosztani a redőnyt, három féleképpen működtethetjük, kézi gurtnis, kurblis mechanikus illetve motoros.

Alap esetben a tok lefutó, záróléc színe vagy fehér, vagy barna, de igény szerint, a RAL színskálából választva bármilyen egyedi színre lefesthető, illetve lehetőség van aranytölgy, világosfa, sötétfa, és dió erezett kivitelben is.

A redőnylamellák esetében, 22 szín közül lehet választani.

A sok színválasztéknak köszönhetően, mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő színösszeállítást.

A vakolható tokos redőnyrendszer esetében, már a tervezésnél gondolni kell a redőny elhelyezésére, az áthidaló kialakítására, illetve a nyílászárók beépítésének pozícionálására. Mindenképpen szakmai egyeztetést igényel. A redőnytoknak a külső síkja, vakoló éllel, illetve szigetelőanyaggal van ellátva alul található a szerelőfedél, amit szabadon kell hagyni, mert ha a későbbiekben javításra szorul a redőny, akkor ennek a szerelőfedélnek az eltávolítása szükséges ahhoz, hogy hozzáférjünk a redőnyhöz. Nagyon fontos a sorrend, a redőnyt a nyílászáró beépítése után, da a vakolat felkerülése előtt kell felszerelni a nyílászáróra. Fontos a szín kiválasztása is. A szakma javaslata, hogy a redőnytok szerelőfedele a vakolat színével harmonizáljon, (ezzel érjük el azt a hatást, mintha a redőny a falból jönne ki) a lefutó sín színét pedig célszerű a nyílászáró színéhez választani, a redőny lamella színét, mindenki a saját ízlésének megfelelően választhatja. Nagy előnye, hogy el van rejtve a tok, esztétikus megjelenést biztosítva, ezzel, és felhúzott állapotban, nem vesz el fényt az üvegfelületből.

A redőny elhelyezését tekintve a következő rendszer a nyílászáró tetejére ráépíthető szigetelt belsőtokos redőny. A redőnyt, még a nyílászáró beépítése előtt szereljük rá a nyílászárókra, ezzel időt lehet megspórolni. A tervezéskor szem előtt kell tartani, hogy a redőnytok a nyílászáró felett helyezkedik el, ezért ügyelni kell a szabad falnyílásra. A redőnytok, ellátható kívül is illetve belül is vakolható felülettel. Ennek a rendszernek a megrendelése is kíván szakmai egyeztetést. Anyagát tekintve, a felső tok, szigetelt műanyag, a többi része lehet műanyag, vagy alumínium is.

A redőnyök esetében, mindegyik típust tudjuk mobil szúnyoghálóval kombinálni.

Reluxák

Az egyik leggyakrabban használt belső árnyékoló. Lakások irodák beltéri árnyékolására, egyaránt ajánljuk. A hagyományos ablakokon kívül a tetőtéri ablakok és télikertek üvegfelületein, de térelválasztóként is esztétikus látványt nyújtanak a reluxák. A reluxa kedvező ára és hosszú élettartama miatt kedvelt árnyékoló berendezés.

A reluxa lamellái alumínium lemezekből készülnek, melynek mindkét oldala beégetett lakkozást kap. A forgatható lamellák következtében megfelelő fényviszonyok állíthatóak be. A reluxa számítógépek mellé különösen ajánlott, hisz az erős napsugarakat kizárja, de a világosságot nem, este a kíváncsiskodók ellen is tökéletes védelmet nyújt.

A legjobban elterjedt és legkedvezőbb árnyékoló az alumínium lamellás reluxa, melynek alábbi két típusát több mint 35-féle színben kínáljuk önnek. 16 és 25 mm-es szélességű lamellákkal készítjük. A reluxák színharmonizált kivitelben is készíthetők (sin és a zsinór a lamella színével harmonizál), igény szerint, fautánzatú, faerezett kivitelben is készítjük.

Elhelyezését tekintve, szerelhetjük a régi típusú tessauer nyílászárók esetén, a két üveg közé, vagy a modernebb nyílászáróknál, a belső üvegfelületre, vagy takarással, a szerkezetre.

Működtetését tekintve a leg elterjedtebb, az automata zsinórfékes, üvegpálca fordítós, feszített kivitelű, mellyel nagyon egyszerűvé válik a reluxa használata. A feszített változat előnye, hogy az ablak buktatása, vagy nyitása esetén a reluxa párhuzamban marad a nyílászáróval.

Szalagfüggönyök

Egyre népszerűbb a hagyományos függönyök helyettesítésére is ez a típusú árnyékoló. Korszerű és divatos termék, bármilyen belső térnek elegáns és praktikus megjelenést biztosít, használható terek elválasztására is.

Megtalálható, közintézményekben, lakásokban, orvosi rendelőkben és minden olyan létesítményben, ahol nagy üvegfelületek árnyékolása a cél.

Könnyen kezelhető, elhúzáskor figyelni kell, hogy a lamellák a karnis hossztengelyére merőleges helyzetben legyenek, máskülönben a kocsik összeakadhatnak. Szerelhető ablaknyílásba, mennyezetre, vagy oldalfalra, egyenes, ferde és íves felületekre. Karbantartást nem igényel. A lamellák 63-89-127mm szélességűek lehetnek.

A karnis része porfestett alumínium, alap kivitelben fehér színben készül, igény szerint a RAL színskálából egyedi színre festhető. A textíliák fényáteresztő és fényzáró anyagból készülnek, gazdag szín, és textilválasztékkal rendelhetőek, ez lehetőséget ad arra, hogy a szalagfüggöny harmonikusan illeszkedjen a környezetéhez.

A szalagfüggöny lehet kézi vagy motoros működtetésű is. Az elvárásoknak megfelelő mértékben szabályozható a beáramló fény mennyisége, melynek köszönhetően kellemes hangulatot varázsolhat helységeiben.

Szúnyoghálók

Manapság a szúnyogháló alkalmazásának célja már nemcsak a rovarok lakáson kívül tartása, hanem egyéb nem kívánatos dolgok, mint például a por, a falevelek, különböző allergizáló szöszök, szőr- és hajszálak ellen nyújt védelmet.

Amennyiben lakásában az ajtókra és az ablakokra szúnyoghálókat szereltet fel, azzal nagyrészt kizárhatja lakóteréből az előbb felsorolt kellemetlenségeket!

Azért, hogy minél jobban az Ön igényeihez tudjunk alkalmazkodni most már nem csak a hagyományos fix szúnyoghálóval hanem mobil-mozgatható, redőnytokba építhető, nyíló- és toló –típusú szúnyogháló beépítésével is foglalkozunk.

Napellenzők

Napellenző kiválóan alkalmas teraszok, erkélyek árnyékolására, illetve üzletek butikok kirakatában elhelyezett termékek védelmére a nap káros sugarai ellen. Vendéglátóhelyeken a fogyasztó vendégek hűsölve fogyaszthatják el ételeiket, italaikat. Szélcsendes nyári záporok ellen menedéket nyújt.

A konzolok variálhatósága miatt, jóformán bárhová felszerelhető, oldalfalra, födémre, de segédkonzolok alkalmazása esetén, a függőleges, vagy a vízszintes síktól eltérő helyszínekre is pl. szarufára eresz alá. Nagy nyitott teraszok lefedésére, rácsos tartó szerkezet alkalmazásával két oldalra kitekerhető megoldással.

A pórfestett alumínium szerkezetének köszönhetően hosszantartó, a vászon úgyszintén időt álló impregnált méhviasszal átitatott osztrák SATTLER vászonból készül. Az óriási színválasztéknak köszönhetően mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. Működtetése történhet kézzel, motorosan kapcsolóval és távirányítóval, szél és fényérzékelővel is ellátható.

Egyedi igények szerint, a szerkezet a RAL színskálából bármelyik színre lefesthető.

Harmonika ajtók

A műanyag harmonikaajtó népszerségét gyors és tiszta beszerelhetőségének és kis helyigényének köszönheti. Tisztántartása egyszerű, karbantartást nem igényel. Térelválasztóként is megállja helyét. Különböző színekben, mintával – világos, és sötétebb fautánzat, ablakos kivitelben is rendelhető.

A luxust kedvelők számára megfelelő választást lehet a fából készült harmonikaajtó.

Roletták

A roletta soha nem megy ki a divatból, mert egyszerűségében, nagyszerű. A kezdeti, egyszerű vászon roletta óta több fejlesztés történt, már többféle roletta típus ismert, de mindig előnyére változott, főleg beltéri árnyékoló, kültéri változatban is készül, ebből is látszik sokoldalúsága.

Kis helyigényű, könnyen kezelhető, a felhasznált textil minősége szerint, bármely helyiségben felhasználható. Mindemellett olcsó árnyékolási megoldás. Szerelhető oldalfalra, mennyezetre, de rakható akár közvetlenül ablak- és ajtókeretre.

A többi árnyékolóval szemben egyik nagy előnye, hogy ferde felületen is alkalmazható, mint például tetőtéri ablakok.

Nem csak szobák, hanem irodahelységek és télikertek árnyékolója is. Nagyobb ablakfelületeknél célszerű az osztásnak megfelelően kisebb árnyékolók felszerelése.

Pliszé

A hazánkban elterjedt árnyékolókkal (redőny, reluxa, roletta stb.) szemben legnagyobb előnye, hogy a szokványostól eltérő, a mai épülettervezésben divatos, rendhagyó ívű és alakzatú nyílászáróformák, tetőtéri ablakok és átrium szerkezetek árnyékolása is megoldható pliszével. A különleges alakra tervezett nyílászáró formájához igazodva rásimul az ablak, ajtó felületére, hatására a rideg síküveg szinte életre kel. Pliszékkel még a lehetetlennek látszó árnyékolási problémák többsége is megoldható.

A szúnyoghálók azon változata, mely kivallóan alkalmasak ablakra és nagy fesztávolságú teraszajtókra egyaránt. Ablakoknál akár meglévő zsalugáterek mögé szerelhető. Nagy teraszajtóknál akár több méter szélességben is kiválóan alkalmas kétszárnyú változata. A pliszé szúnyogháló nagy előnye, hogy meg tudjuk állítani bárhol, mert a feszítését nem rugó, hanem egy feszítő szál látja el. Az alján lévő vezetősín néhány milliméter, így nem botlik meg az ember benne és nem ferdül el, ha rálépünk.

Szekcionált garázskapuk

Csak egy kézmozdulat

Épületünk egyik legnagyobb nyílászárója, akár csak egy kézmozdulattal kezelhető.

Kevés erőkifejtéssel csendesen zárható és nyitható.

Ne bízza a véletlenre, fő a biztonság

A kapulapok ujjbecsípődés ellen védettek. A zárt vezetősínek megakadályozzák a kapuk mozgó szerkezetének véletlenszerű érintését, így a felhasználó a maximális biztonságot élvezheti.

A szekcionált kapuk előnye:

A függőleges működés, így teret nyerhet garázsa előtt, továbbá gond nélkül parkolhatunk haszongépjárműveinkkel. Alapkivitelben a belső falsíkra szerelt alkatrészek az eredeti falnyílás szélességét nem szűkítik. Motorizált kivitelben a méretek szintén nem változnak.

Kizárjuk a “hideget”

Az EURODOOR garázskapuk hőszigetelése, olyan, mintegy 38 cm-es téglafal szerkezeté. Használatával csökkentheti fűtési költségét! Továbbá hangszigetel és masszívan ellenáll a mechanikai igénybevételeknek.

Precizitás felsőfokon

Fő a gondos előkészítés. Az EURODOOR garázskapuk egyenletes lágy működése a felhasznált torziós rugóknak köszönhető.

A rugókat egyedileg minden garázskapuhoz számítógép segítségével méretezik, felületkezeltek (hosszú élettartam).

Az akadálymentes gördülést állítható, masszív kivitelű zsanérok és csapágyazott nylongörgők biztosítják.

Minőségi EU-s alapanyagok

szekcionalt-garazskapuk-01A görgők horganyzott acélprofilokban futnak, melyek vezetősínjei speciális szögvas profilra vannak szerelve. Az EURODOOR panelek kétrétegű, horganyzott acéllemezből készülnek. A rétegek között 40 mm vastag poliuretán hőszigetelés található.

Az időt állás érdekében a lemezek mindkét oldala festett. A külső és belső borító lemezek egymással nem érintkeznek, így hő híd nem alakulhat ki.

A szekciós kapuk profiljai ujjbecsípődés ellen védenek, hogy zárásukkor balesetet ne okozzanak. A kapulap gumiprofil tömítéssel illeszkedik az épülethez.

A lamellák közötti légzárást különleges alapanyagú szivacs biztosítja.

A panelek anyaga

Duplahéjú acéllemez, közötte 40 mm vastag poliuretán hőszigeteléssel. A garázsajtó panelek hőszigetelő képessége 0,5 Wm2/K°. A panelek kiváló mechanikai tulajdonsága kémiai közegben -30 C° – +130 C

A panelek felületkezelése

szekcionalt-garazskapuk-02A galvanizált alaplemez két rétegben festett. Az első réteg 0,5 mm vastag alapozó, a második réteg 0,2 mm vastag poliészter fedőfesték.

A gyári alapszín RAL 9010 (fehér). Az alapszíntől eltérően a RAL színskála szerint bármilyen szín választható.

A további színválaszték érdekében: mindkét mintázatnál (kazettás-vízszintes bordás) aranytölgy fautánzatú fóliával is választható.

szekcionalt-garazskapuk-03A sínszerkezet

Függőleges vezetősín 2″-os (50,8 mm-es) széles “C” profil, 1,5 mm vastag galvanizált acél, teljes hosszában szögvas erősítéssel.

A szögvas és vezetősín hidegen sajtolt eljárással készül.

A vízszintes vezetősín duplasínes kialakítású (“alacsony vasalat”) szintén hidegen sajtolva készül.

Rés elzáró tömítés:

Kemény PVC profilra hegesztett flexibilis gumitömítés. A PVC profil rápattintható a függőleges sínszerkezetre. Felsőtömítésként használva külön az acélprofilra (garázsajtó tartozéka) rögzíthető.

Torziós rugók

szekcionalt-garazskapuk-04Csavart acélrugó, mely galvanizált felületű. Minden kapuhoz egyedileg (DIN 17223 szabvány szerint) számítógépes méretezéssel gyártva.

Nyílászárók